Workshop beeldredactie

Samen met de ervaren beeldredacteur Nicole Robbers (oa. NRC) geeft Flowerdales workshops over beeldgebruik in eigen media van gemeentes en grotere organisaties. We doen dit op basis van eerdere publicaties, websites en de socials waar we op een open maar directe manier kijken wat er beter kan. In het beeld, in het samenspel met de kop en de inhoud van het artikel, maar ook of een illustratie of vrijstaande foto niet net iets meer hiƫrarchie in de spread zou brengen. Vaak kan er op een eenvoudige manier, ja ook binnen het stramien, meer dan je dacht. Zoals verrassende beeldconcepten voor de vaste rubrieken, of gebruik van stockmateriaal.

Daarnaast kijken we of de media ook een realistisch en inclusief beeld van de organisatie en de doelgroepen geven. Afdelingen communicatie en redacties zijn zich vaak niet bewust van hun eigen blinde vlek, waardoor het gebruikte beeld vaak minder divers is dan gewenst.

In deze workshops gaan we ook in op het briefen en evalueren van de (huis-)fotografen, daar is vaak ook winst te behalen! Neem contact met me op als je toe bent aan een goede en opbouwende review!