De Kracht van Rotterdam

In 8 edities van De Kracht van Rotterdam hebben 80 verschillende fotografen op hun eigen wijze een deel van de stad laten zien. Elke fotograaf, geselecteerd op signatuur en eigenheid, kreeg de volledige vrijheid om een deel van de stad (de stadsdelen worden per fotograaf via loting bepaald) te fotograferen. In de afgelopen jaren heeft dit heel veel verschillend beeld opgeleverd; documentair beeld, humoristisch, modisch, over the top gestyleerd, blauwdrukken maar ook diverse thema’s zoals de liefde en het paradijs. Maar in elke foto staat de mens of de ingreep van de mens centraal.

Podium

Daarnaast hebben alle edities een fantastisch podium geboden voor de fotografen. Sommigen gingen meer eigen werk maken, anderen voelden zich gesterkt om portfolio’s actief te gaan delen met magazines of durfden de stap naar de beeldredacties van dagbladen te zetten. Anderen kozen duidelijk voor een eigen genre of zagen een mogelijk om dat ene eigen project nu toch echt verder te gaan ontwikkelen.

Valkuilen …

Flowerdales, initiator en directeur van De Kracht van Rotterdam (2012-2019), heeft samengewerkt met de meest fantastische fotografen, juryleden en curatoren dankzij de steun van heel veel Rotterdamse fondsen en beeldbepalende organisaties. Denk je er over na om een fotowedstrijd of een vergelijkbaar podium te organiseren? Neem dan contact met me op, zodat ik je kan behoeden voor de valkuilen!