Flowerdales & Robbers

Nicole Robbers is nu 25 jaar actief als beeldredacteur. In 1992 begon zij als beeldredacteur bij NRC Handelsblad en maakte zeer actief de start mee van NRC Next. In 2011 besloot ze als zelfstandig beeldredacteur verder te gaan. Vandaag de dag werk ze nog altijd voor NRC Media, maar was ze ook tweemaal curator van De Kracht van Rotterdam, is ze beeldredacteur van het tijdschrift 360, zit ze in de redactie van tijdschrift Hollandse Beelden, was ze gastcurator van Rotterdam Photo en zit ze in het bestuur van Stichting Stadsfotograaf Leiden. Daarnaast zijn er tal van kleine beeldredactie vraagstukken die haar aandacht vragen, maar te talrijk zijn om hier op te noemen. Een professionele blik op een portfolio nodig? Nicole vraagt door, selecteert en spoort je aan om tot de essentie te komen van het verhaal dat jij wilt vertellen.

Flowerdales, Anne Bloemendaal, werkte meer dan 20 jaar in de communicatie en is zich de afgelopen jaren, mede door haar initiatief De Kracht van Rotterdam, steeds meer op de mogelijkheden van fotografie gaan richten. Niet als fotograaf maar als inspirator en begeleider van fotografen, want er kan veel meer met fotografie. Door conceptmatig te blijven denken, snel te schakelen en te blijven investeren in het bouwen van een waardevol netwerk heeft Flowerdales voor zowel fotografen als opdrachtgevers toegevoegde waarde. Dat blijkt onder andere ook uit de bedrijfsexposities die Flowerdales de laatste jaren heeft gerealiseerd maar ook uit het aantal succesvolle aanvragen bij landelijke, regionale en lokale fondsen.

Flowerdales & Robbers zien veel. Niet alleen fotografie, maar ook spannende manieren om goed werk zichtbaar te maken. Want een boek …. ja voor wie maak je dat nu eigenlijk? Daarnaast zijn Flowerdales & Robbers kritisch. Dat is nodig, want er zijn heel veel mensen die leuk kunnen fotograferen.